Graaf Floris de Vijfde

Word ook lid

Neem contact op!

Graaf Floris Prijs

Meld je aan!

Meld je aan!

Over ons

Het Genootschap Graaf Floris V is al meer dan 40 jaar een no nonsense club met maar één doelstelling: ertoe bijdragen dat Gouda nog levendiger wordt voor Gouwenaren en bezoekers van buiten Gouda. Gouda kent enkele waardevolle tradities, die jaarlijks tienduizenden mensen naar het hart van Gouda trekken. Deze evenementen en nieuwe initiatieven kunnen rekenen op financiële steun van het Genootschap Graaf Floris V. Wij zijn een ‘no nonsens’ club. Er zijn normaliter geen verplichtingen. De leden treffen elkaar enkele keren per jaar, hoofdzakelijk tijdens speciaal voor de leden georganiseerde bijeenkomsten. Bij deze bijeenkomsten ligt de nadruk op het ‘onder elkaar zijn’ in een ontspannen sfeer.

‘Het Graaf Floris de Vijfde genootschap levert een warme bijdrage aan de promotie en levendigheid van Gouda. Met gevoel voor historie én een frisse blik naar de toekomst, houden zij onder andere de traditionele ‘Goudse Kaas’ in ere, en bieden ze Goudse initiatieven een springplank. Het ondernemersklimaat in Gouda en de trots van de inwoners worden zo op natuurlijke wijze verbonden.’

Pieter Verhoeve, burgemeester Gouda

Geschiedenis

Op 2 januari 1984 werd het Genootschap Graaf Floris de Vijfde opgericht op initiatief van Ad Bouwmeester, toenmalig voorzitter Raad van Bestuur van De Goudse Verzekeringen, Jan Lowik, toenmalig directeur van Unichema/Unilever (thans Croda Nederland BV) en enkele andere prominente Gouwenaren. In 2010 veranderde het genootschap haar naam naar Hoofdkwartier Gouda. In 2014 vierde het genootschap zijn 30ste verjaardag. Begin 2018 is de oorspronkelijke naam weer hersteld naar Genootschap Graaf Floris V.

Graaf Floris prijs

Aanmeldingen voor de Graaf Floris V Prijs kunnen door iedereen worden ingediend zolang de activiteit inhaakt op de hoofddoelstelling van het genootschap: ‘ertoe bijdragen dat Gouda nog levendiger wordt voor Gouwenaren en bezoekers van buiten Gouda’.

U kunt uw aanvraag het hele jaar door indienen. De selectiecommissie beoordeelt de aanvragen in maart, juni, september en december. Elke aanvraag wordt met grote interesse en zorg gelezen en beoordeeld op een aantal criteria, zoals:

Het Genootschap Graaf Floris V is op zoek naar initiatieven en bestaande activiteiten van organisatoren die groot durven te denken.

Winnaars Q2 2024:

De deadlines voor indiening aanvraag:

U kunt uw aanvraag indienen door het aanmeldformulier volledig in te vullen. Succes!